Közérdekű tájékoztatás

Kérjük, hogy ne felejtse el fagymentesíteni vízmérőjét!

Tisztelt Ügyfelünk!


Az elmúlt napokban tapasztalható szélsőségesen hideg időjárás miatt tömegesen érkeznek a segélykérő hívások az Érd és Térsége Víziközmű Kft. diszpécser szolgálatához. 
A helyszínre érve kollégáink a legtöbb esetben azt állapították meg, hogy a szolgáltatás elégtelensége abból adódik, hogy a Felhasználók nem gondoskodtak a vízmérő, a vízmérő hely és a belső ivóvízhálózat fagymentesítéséről, megfelelő védelméről. Sajnos sok esetben már nem lehetett segíteni a vízmérőn sem. Lakatlan házakban, üdülő körzetekben százas nagyságrendben lehetnek még fel nem fedezett fagyások, ahol folyamatos a vízelfolyás…

Az Érd és Térsége Víziközmű Kft. szeretné felhívni Ügyfelei figyelmét a vízmérők és a belső ivóvízhálózat fagy elleni védelmének fontosságára.
A vízmérők és a vezetékek fagy elleni védelme Felhasználóink kötelessége, amivel megelőzhetők a belső csőtörések, és így minimalizálható az esélye annak, hogy olyan vízfogyasztásért kelljen fizetniük, amit nem Önök használtak el valójában.
Csökkenthető a fagyás esélye, ha a vízmérőt textíliával, míg az akna felső nyílását valamilyen szigetelésre alkalmas anyaggal (pl. hungarocell) fedjük be, majd erre zárjuk rá az akna fedőlapját, valamint javasoljuk az akna fedlapját hőszigetelő anyaggal letakarni.
Fontos, hogy a fagy elleni védekezés alkalmával felhasznált anyagok, tárgyak ne akadályozzák a mérő leolvashatóságát. A vízmérő aknáját télen tanácsos havonta legalább egyszer ellenőrizni. Az esetlegesen rá hulló havat ne takarítsuk le az aknáról, hiszen ez további szigetelő hatással bír.
Nem állandó lakos Felhasználóinkat kérjük, hogy időszakos ellenőrizzék a vízmérő és a belső hálózat állapotát! A későn felfedezett fagyás komoly károkat okozhat.

Az Érd és Térsége Víziközmű Kft. felhívja tisztelt Ügyfelei figyelmét, hogy a fenti esetekből eredő kiszállások, a fagyott vízmérő cseréjének költsége, az így elfolyt víz díja a felhasználókat terheli, melyet a Társaság kiszámláz a nyilvántartott Felhasználó felé. 
Tájékoztatjuk továbbá Ügyfeleinket, hogy a helyszínre kiszállva munkatársaink a szolgáltatási ponton túl, azaz a vízmérőt követő belső hálózaton a csőtörés helyének keresését, a hibaelhárítást nem végezhetik el!


Köszönettel: 
Érd és Térsége Víziközmű Kft.