Egyel kevesebben fenyegetik a területünket, de azért maradjunk éberek!

Rövidtávfutókat megszégyenítő robbanékonysággal vetette magát egy körözött autó után Kanti Krisztina főtörzsőrmester Törökbálinton. Lefutotta és megállította a gyanús autót, amelyben két feltételezett rabló utazott.

A szeptember 16-ai elfogás előtt néhány órával a két érdi férfi betöréssel próbálkozott Pilisvörösváron. Egyikük 13 óra 30 perckor egy idős házaspár hétvégiházába akart bejutni, de megzavarták. A menekülő pasas beugrott társa mellé egy indulásra készen várakozó Skoda Octaviába, és eldöngettek. Szemtanúk megjegyezték a kocsi rendszámát és bejelentést tettek a rendőrségen. 

Kanti Krisztina főtörzsőrmester, a Budaörsi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának körzeti megbízottja és Pállai Tamás főtörzszászlós (területünk körzeti megbítottja), a Törökbálinti Rendőrőrs körzeti megbízottja a rádióforgalmazásból értesült a bűncselekményről. Eszükbe vésték az ominózus rendszámot és a körözött autó sajátosságait. 15 óra 10 perc körül a törökbálinti Baross utcában szúrták ki a portyázó bűnözők kocsiját. – „Tamás, ott az autó!” – kiáltott fel a kolléganőm, majd futásnak eredt – emlékezett a történtekre a főtörzszászlós, aki látta, hogy a főtörzsőrmester rövid sprinttel beéri az Érd felé araszoló kocsisorban haladó Skoda Octaviát. 

Az autósok arcára csodálkozás ült ki a rendőrnő uszkve száz méteres rövidtávfutása láttán, ami csupán kezdete volt az akciófilmbe illő jelenetnek. Pállai Tamás a járőrautóval kanyarodott társa után, aki addigra megállította a gépkocsit. Nem az a típus, aki megijed az árnyékától, ezt észrevették a megszeppent rosszfiúk. 

A két zsaru ellenőrizte a járművet és utasait. A körözési rendszerből kiderült, nem csak Pilisvörösváron próbáltak betörni. Szeptember 13-án délután egyikük a gyanú szerint Balatonfűzfőn egy nyolcvanas éveiben járó házaspár otthonából szerzett értékeket, majd az útját álló idős úron átgázolva egy zsákmányolt tévével a kezében bevágódott társa mellé a Skodába és elhajtottak. R. Lászlót(23) és R. Zsoltot(30) 15 óra 25 perckor megbilincselték a körzeti megbízottak, majd az erősítésként érkező budaörsi zsarukkal előállították őket a Budaörsi Rendőrkapitányságra. 

A szemle során lefoglalt autóban nem találtak bűncselekményből származó holmikat. A két férfit még aznap átvitték a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, ahol a kihallgatásuk után őrizetbe vették őket. A részletekről a Zsaru 39. lapszámában olvashattak. A Veszprémi Járásbíróság szeptember 19-én elrendelte a rablás bűntett, valamint dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett kísérletével gyanúsított két férfi előzetes letartóztatását.