BEJELENTÉS 2014.08.05.

Tömeges lakossági bejelntés miatt, több Hatóságnak bejelentettük, hogy közvetlen a területünk mellett több száz disznót hízlalnak.

Elviselhetetlen disznórágya bűz terjeng a Szabadházi hegy területén!

Száz feletti disznó tartása közvetlenül az üdülő terület mellett!

Elviselhetetlen disznótrágya bűz Törökbálinton!

Szabadházi Hegy Egyesület tájékoztatja a közvéleményt, hogy a Szabadházi hegy, (mely üdülő-terület, Hü2 besorolású) belterület közvetlen szomszédságában lévő, az egykori Honvédségi területről, állattartásból (disznók) származó, a környezetet elárasztó elviselhetetlen bűzről. A Szabadházi hegy területének e része szinte élhetetlenné vált a szagok miatt. Tudomásunk szerint, ahol az állatokat tartják sem villany – sem víz nincs. Hogy e tevékenységet valaki engedélyezte, arról nincs tudomásunk.

Az Önkormányzathoz több bejelentést tettek a területen élő tulajdonosok (megkeresték a Jegyzőt, Főépítészt, Közterület Felügyeletet), de semmilyen intézkedés nem történik. Területünktől, mindössze kb: 80-100 méterre találhatóak a disznók. Számuk több száz felettire becsülhető. Az állatokat iszonyú körülmények között tartják, nincs víz, áram, stb.

Az állatok annyira büdösek, hogy a kiteregetett ruhák átveszik a disznótrágya szagát és viselhetetlenné teszik. Az ablakokat nem lehet kinyitni, mert a házakat elárasztja a trágyaszag.

Döbbenetes, hogy Törökbálint város területén, az üdülő területtől néhány tíz méterre a 21. században ilyen körülmények között (anyakocák és süldők) tömeges állattartás lehetséges.

A hatóságok részéről azonnali segítséget, intézkedést és megoldást kérünk!!!

Kapcsolat:

Dömötör László elnök:                                   06 70 451 5161

Kisgyörgy Lajos gazdasági vezető:                  06 20 447 0066

Több sajtóorgánumhoz eljuttattuk a közleményünket.

Tisztelettel,

                                               Szabadházi Hegy Egyesület Vezetősége