Fiatalok törtek be

Egy 15 éves fiút gyanúsítottként hallgattak ki a budaörsi rendőrök, miután 13 éves társával együtt betört egy törökbálinti családi házba.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 15 éves törökbálinti fiú ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a helyi fiú és 13 éves társa 2013. november 2-án 11 óra körüli időben bement egy törökbálinti családi házba, ahol kutatni kezdtek, de a bűncselekmény elkövetése közben a szomszéd megzavarta őket, ezért értékszerzés nélkül elmenekültek a helyszínről.

Az adatgyűjtés során beszerzett információk alapján a törökbálinti járőrök a bűncselekmény helyszínének közelében – szolgálati kutya segítségével – elfogták a 15 éves fiút, majd előállították a Budaörsi Rendőrkapitányságra. A gyanúsított menekülés közben eldobott egy fém dobozt, amiben a rendőrök kábítószergyanús anyagot találtak. Társát- egy 13 éves fiút- is beazonosították és elfogták a nyomozók, majd tanúként hallgatták ki.

A gyanúsított ellen a további eljárást – szabadlábon hagyása mellett – szakértők bevonásával a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.