Idősek a kutyákért – Kutyák az idősekért

2013. április elején elindult az „Idősek a kutyákért – Kutyák az idősekért” program, amely egy közös megállapodással jött  létre a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, Törökbálint Város Polgármesteri Hivatal, Zöldsziget Állatvédő Baráti Kör és az Vahúr-Vet Állatorvosi Rendelő között.

Az együttműködés lényege, hogy segítséget nyújtson, olyan idős embereknek, akik szeretnének kutyát tartani, azonban ezt az anyagi körülményeik nem teszik lehetővé. A program az együttműködő felek segítségével csökkenti a kutyatartás költségeit, ezzel is ösztönöve az idős emberek kutyatartási szándékát.

A rendőrség szempontjából elsősorban a bűnmegelőzési célok kerültek a központba. Reméljük, hogy a programmal az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények elkövetőit visszaszorítjuk. A kutya jelenléte egy hívatlan személy számára eggyel több ok, hogy egy ingatlan területére ne menjen be, tartva attól, hogy a kutya agresszíven lép fel ellene vagy csak egyszerűen tart a lebukástól a kutya jelzése, ugatása miatt.

2013. május 09-én  Káldi Balázs r. százados a Törökbálinti Rendőrőrs Őrsparancsnoka, Turai István Törökbálint Polgármestere, valamint Tuncsik József a menhely tulajdonosa és Dr. Hegedűs Tamás a Zöldsziget Állatvédő Baráti Kör elnöke látogatást tett Eszternéninél, az egyik örökbefogadónál, hogy megnézzék hogyan alakul a kapcsolata a kapott ebbel.

Az idős asszony és a menhelyről fogadott Pikszi nevű kutyus között különleges kötelék alakult ki. Pikszi, a 7 éves keverék kutya rendkívül hálás az örökbefogadásért és kitűnően végzi a házőrzői feladatot, védi a területét és vigyáz Eszter nénire.

A programot egyelőre próba jellegűen indították el 1 évre Törökbálint területén, jelenleg 3 fő részvételével. Az örökbefogadók a Törökbálinti Rendőrőrsön tudtak jelentkezni, de két hely továbbra is szabad még. Jelentkezni és érdeklődni az Őrsön lehet, hivatali munkaidőben a 06-23/335-037-es telefonszámon.