Felháborító, MARAD A DISZNÓSZAR SZAG! Polgármesteri Hivatalnak nem áll módjában megoldást találni, vagy esetleg nem is akar?

Az alábbi levelek juttattuk el Törökbálint Jegyzőjének, választ nem kaptunk.

Disznófarmok létesülhetnek a város külterületein, mert a Hivatal vezetői nem képesek megoldást találni.

Tisztelt Jegyző Asszony!

Kedves Ildikó,

Ön előtt is ismert a tény, hogy a Szabadházi hegy területét hetek óta elárasztja a fennsíkon tenyésztett több száz disznó (területünktől mindössze 50 – 80 méterre) tárgya szaga.Az itt élők többször jelezték Önnek, hogy tarthatatlan a helyzet, azonnali intézkedését kérjük.

Igaz az a hír, miszerint Ön nem tud intézkedni? Nincs hatásköre? 
Nem tud semmilyen helyi rendeletet hozni a helyzet rendezésére?Ön úgy gondolja, hogy rendben van az a helyzet, hogy az itt élők lakóházainak közvetlen szomszédságában disznótelepet tartsanak vállalkozók?Ön is egyet ért azzal a felfogással, amit néhányan a jelenlegi Testületben képviselnek? A (“tudták hova költöznek, minek nekik, víz-csatorna, stb”) felfogással? 

Kérem mondjon megoldási lehetőségeket. Ön mit tanácsol? Miben tudunk mi, lakók esetleg a Szabadházi hegy Egyesület segíteni?

Az itt lakók, nem csak a Villányi út 62 szám körül érzik a disznó trágya szagát, hanem az egész hegyen, illetve Pistály más részein is. Ida említette, hogy Ön lakossági fórumot tervez tartani. Jó ötletnek tartjuk. 

Időpontnak javasoljuk: 2014.08.23. szombat 9h-ra.
Helyszín: Szabadházi hegy “Túkláb”. (körforgalom, ahol a busz megáll)
Kérjük jelezze, hogy megfelel-e az időpont. 

Az állatorvos azt mondta a Villányi út tetején élőknek, hogy a disznók maradnak. 
Javasoljuk, kérjük vigyék el az állatokat Törökbálint más területére, ha ott szeretnék szagolgatni a disznótrágya szagát. 

Kérjük a Jegyző Asszonyt, hogy  intézkedéseivel segítse az itt élő lakosságot, mert most néhány lakónak élhetetlen a helyzete. 

Gondoljon bele, hogy érezné érezné magát az alábbi helyzetben? 
Ön kiterítené a frissen mosott illatos ruháit a kertjébe, majd mikor megszárad és felveszi a kedvenc ruháját, disznótrágya szaga lenne. Majd ebben a ruhában (mert biztos csak hallucinál, és nincs disznótrágya szaga, mégis felveszi) bemenne a Polgármesteri hivatalba és mindenki elfordulna Öntől. 
Ez történik az itteni emberekkel!!!

Ezért arra kérjük a Tisztel Jegyző Asszonyt , hogy azonnali megoldást terjesszen a Képviselő Testület elé. köszönöm,

Dömötör László

elnök